Koh Lipe

Koh Lipe är en av våra favoritöar i Thailand. Långt ner på nedre Andamankusten, inte långt i från Malaysia hittar man den lilla ön Koh lipe som ingår i Koh Tarutaos marina nationalpark. Det är en ö utan biltrafik, fantastiskt fina stränder och kristallklart vatten. Stränderna kantas av mysiga små restauranger och genom ön mellan den södra stranden Hat Pattaya och den västra stranden Sunset Beach slingrar sig den lilla gågatan där små butiker, massageställen och restauranger trängs. Det är en skön stämning på ön och ett ganska lugnt tempo som råder. Kvällstid håller strandbarerna öppet med livemusik,  mattor och kuddar läggs ut på stranden där du kan sitta intill den ljumna sanden med en god drink.

Att tänka på när man åker till Koh Lipe är att det finns inga bankomater. Hotellen och de större resorterna kan hjälpa till med att växla eller ta ut pengar men så klart mot en avgift som är högre än om du tagit ut pengarna i en automat innan resan ut till ön. Alldeles intill Koh Lipe ligger ön Koh Adang dit man kan ta sig över med en långsvansbåt. Vi betalade en lokal fiskeman som körde oss över och som senare vid en avtalad tid kom och hämtade oss tillbaka. Timmarna på Koh Adang spenderade vi på en svettig bergsklättring upp till öns utkikspunk och sedan på välförtjänta svalkande bad i från den fina lilla udden.

Koh Lipe har alltifrån enkla billiga boenden till lyxiga resorter och vackra bungalows. Vi rekommenderar ändå att man bokar sitt boende i god tid innan då det som sagt ändå är en ganska liten ö och det är många som vill uppleva denna fantastiska pärla!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2024 Resgalen | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress