Phuket

Casa Blanca Boutique Hotel

En av de stadsdelar som man definitivt ska besöka i Phuket är gamla stan. Här möts historia med framtid, asiatisk och europeisk arkitektur och kultur från olika delar av världen. En härlig mix som även lockar många turister. Ett av de hotell som finns i denna gamla del av Phuket är Casa Blanca Boutique Hotell.

Det vi främst gillade med hotellet var just mixen. Man ser och känner av husets långa historia samtidigt som inredningen upplevs modern och tidstypisk. Huset har sin historia från kolonialtiden då portugiserna var i landet och bland annat byggde upp denna byggnad.

Det är en svår balansgång när man ska bevara det gamla men ändå ta fram något nytt. Men vi tycker att de lyckades riktigt bra. För vi trivdes och imponerades av delar av hotellets arkitektur.

Vi valde ett rum med balkong så man hade utsikt över poolen men det fanns även möjlighet att ha utsikt över en fin trädgård. Men vi är poolmänniskor. Känns ibland lite pinsamt att erkänna det. Att man åker över hela världen för att turista och så kan det ta dagar innan vi lämnar hotellområdet eftersom poolen och värmen lockar mest. Men senast vi var där var poolen inte bara skön utan även ett måste. Det kan bli extremt varmt under vissa perioder i Thailand och uppenbarligen var det en sådan period senast. Då är det knappt möjligt att vara utomhus.

Åsikten om hotellets restaurang har vi delade meningar om. Jag är klassiskt svensk och vill ha kött för att bli nöjd. Detta medan frugan nöjer sig med grönsaker i olika former. Denna gång var det hon som blev mest nöjd eftersom restaurangen erbjuder vegetariska rätter av olika slag.

Hotellet ligger 10 minuter från busstationen och 30 minuter (med bil) från flygplatsen. Några dagar tog vi oss till Patong Beach vilket enligt all information vi fått skulle ta 20 minuter. Men allt beror på hur trafiken är och hur lätt man får tag på en taxi. För även om mycket är bra i Thailand så är det en sak som jag saknar från Sverige – ett lugnare trafiktempo. Skulle aldrig i livet hyra bil här och med tanke på de billiga priserna på taxi finns inte heller behovet.

Det var dagens hotellrekommendation. Vi hörs !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

© 2024 Resgalen | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress